Aloittaminen

Aloita monipuolinen liikuntaharrastus

Toiminanssamme on mukana monia eri ryhmiä: 7-9 v, 10-13 v, nuoret ja aikuiset / varttuneet. Jos olet joskus jotain karatea treenannut, tervetuloa mukaan ns Comeback – ryhmään!

Tayo-ryu karate tyylisuuntamme ottaa huomioon harjoitteissa toisaalta nuorten fyysisen harjoittelun herkkyyskaudet, mutta myös vanhempien harrastajien harjoitusohjelmat ja tavoitteet.

Aloittamiseen tarvitset vain innostusta, juomapullon ja sisäliikuntavaatteet. Saat opastusta paikan päältä.

KARATEN ALOITTAMINEN

Tayo-ryu karaten voi aloittaa koska vain ja käytännössä minkä ikäisenä tahansa. Tayo-ryu karaten harjoitusmetodit suunnitellaan kunkin harjoittelijan mukaisesti.

Voit aloittaa karaten myös pitkänkin treenitauon jälkeen ns. come back -treenaajana, omalla saavuttamallasi vyöarvollasi aiemmasta karatetyylisuunnasta riippumatta. Usein come back treenaajan aiemmasta karaten harjoittelusta on saattanut olla kymmeniäkin vuosia, mutta se ole haitannut harrastamista.

Peruskurssin kurssijakson päätyttyä on vyökoe. Tästä karate jatkuu normaalisti muun ryhmän mukana. Junioreilla, eli 7-9 sekä 10-13 -vuotiailla on käytössä yleinen juniorivyöjärjestelmä, ns. MON vyöjärjestelmä. Nuorille ja aikuisille on käytössä ns. KYU vyökoejärjestelmä.

KARATEPUKU

Karatepuku, eli karate-gi on valkoinen harjoitusasu mitä käytetään karaten harrastamisessa. karatepuku hankitan mm. peruskurssin alun jälkeen.

myClub

Seuramme jäsenrekisteri, jäsen- ja kausimaksut, harjoitusajat ja paikat, sekä läsnäoloseuranta toteutetaan myClub järjestelmästä. Sovellusta voi käyttää sekä älylaitteilla, että tietokoneella. Sovellukseen rekisteröityminen on harjoittelun edellytys.

KARATEPASSI

Karaten harrastajilla, kuten monilla muillakin itämaisilla kamppailulajien harrastajilla on käytössä ns. karatepassi. Karatepassi on tärkeä dokumenttivihko mihin merkataan mm. vyöarvot, koulutukset, leirit, kilpailut ym. Karatepassi hankitaan seuran kautta. Websivulla on myös tilauspaikka ja ohjeet.

VYÖARVOT

Valkoinen vyö tulee karatepuvun tilauksen yhteydessä esim. peruskurssin alussa. Keltainen (5kyu) , Oranssi (4kyu), Vihreä (3kyu), Sininen (2kyu), Ruskea (1kyu). musta vyö (1 – 10dan).

SUOJAT JA VARUSTEET

Karatessa käytetään esimerkiksi nopeampitempoisessa matsiharjoittelussa käsi- ja jalka/säärisuojia. Myös hammassuojia sekä alasuojia voi halutessaan hankkia.